Take the 2-minute tour ×
Electrical Engineering Stack Exchange is a question and answer site for electronics and electrical engineering professionals, students, and enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I just got an NTE121 replacement transistor for an old 2N2148 that was in a guitar amp. It was the only part I replaced and now I have no sound coming from the speaker. I checked every component on the board with a multimeter and did not find any dead spots, including the new transistor. Is it possible that a new transistor could be dead out of the box? I have really only ever dealt with capacitors before.

Thanks

share|improve this question
    
Did you try it outside the amp first? –  clabacchio Dec 25 '12 at 15:18
    
Do you mean for continuity? –  Mike Stumpf Dec 25 '12 at 15:26
2  
Sure, it's possible. But it's more likely that either the new transistor is not a direct replacement (pinout might be different, etc) or that some other failure in the amp which lead to the original transistor failure, is still there causing problems. –  Chris Stratton Dec 25 '12 at 15:31
2  
Did you check power supply voltages are within spec? Including its ripple? –  jippie Dec 25 '12 at 15:42
2  
Sounds like a bad soldering/connection. –  jippie Dec 25 '12 at 16:33
show 1 more comment

1 Answer

up vote 2 down vote accepted

Another transistor in the signal chain was causing the loss of signal..

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.