Bumped by Community user
3 deleted 9 characters in body
source | link

My 555 timer is not working like normal. I don't really know what happened.

I did this on a breadboard and it worked perfectly with a five minute5s delay at the deck. But now I am building a full circuit were I will need it a lot, I have practically done everything on the diagram but it is not working out, the RC network is correct and properly biase but it is not working well; pin 6 and 2 goes along with the rc network.

How can I fix this?

I am using the following circuit,

enter image description here

My 555 timer is not working like normal. I don't really know what happened.

I did this on a breadboard and it worked perfectly with a five minute delay at the deck. But now I am building a full circuit were I will need it a lot, I have practically done everything on the diagram but it is not working out, the RC network is correct and properly biase but it is not working well; pin 6 and 2 goes along with the rc network.

How can I fix this?

I am using the following circuit,

enter image description here

My 555 timer is not working like normal. I don't really know what happened.

I did this on a breadboard and it worked perfectly with a 5s delay at the deck. But now I am building a full circuit were I will need it a lot, I have practically done everything on the diagram but it is not working out, the RC network is correct and properly biase but it is not working well; pin 6 and 2 goes along with the rc network.

How can I fix this?

I am using the following circuit,

enter image description here

2 fixed grammar issues and removed "it is not working" since the user has mentioned that statement quite a number of times.
source | link

mmy 555 delay timer nnotnot working, it does not delay at all

enter image description here My My 555 timer is not work outworking like normal. I don't really nnoknow what happen The diagram is up above there,happened.

I have donedid this on a breadboard before and it worked perfectly with a five minute delay at the deck. But now actuallyI am building aaa full circuit were I will need it alota lot, I have practically done everything on the diagram but it is not working out, the RC network is correct and properly biase but it is not working well, pin 4,8, are connected to vcc whilewell; pin 6 and 2 goes along with the rc network but it has not work out, guys Pls I need your help, how.

How can I fix this?

I am using the following circuit,

enter image description here

mmy 555 delay timer nnot working, it does not delay at all

enter image description here My 555 timer is not work out don't really nno what happen The diagram is up above there, I have done this on breadboard before and it worked perfectly with a five minute delay at the deck. But now actually am building aa full circuit were I will need it alot, have practically done everything on the diagram but is not working out, the RC network is correct and properly biase but is not working well, pin 4,8, are connected to vcc while pin 6 and 2 goes along with the rc network but it has not work out, guys Pls I need your help, how can I fix this?

555 delay timer not working, it does not delay at all

My 555 timer is not working like normal. I don't really know what happened.

I did this on a breadboard and it worked perfectly with a five minute delay at the deck. But now I am building a full circuit were I will need it a lot, I have practically done everything on the diagram but it is not working out, the RC network is correct and properly biase but it is not working well; pin 6 and 2 goes along with the rc network.

How can I fix this?

I am using the following circuit,

enter image description here

1
source | link

mmy 555 delay timer nnot working, it does not delay at all

enter image description here My 555 timer is not work out don't really nno what happen The diagram is up above there, I have done this on breadboard before and it worked perfectly with a five minute delay at the deck. But now actually am building aa full circuit were I will need it alot, have practically done everything on the diagram but is not working out, the RC network is correct and properly biase but is not working well, pin 4,8, are connected to vcc while pin 6 and 2 goes along with the rc network but it has not work out, guys Pls I need your help, how can I fix this?