1
\$\begingroup\$

I recently had my ICD3 programmer stop working. I received a replacement today and before returning the old ICD3 wanted to test the new ICD3 out. I connected the new ICD3 to my PC and Windows XP Professional SP3 32-bit prompted me to install the drivers for the device. I selected the drivers located in the MPLAB IDE (v8.63) directory. When the installer reached the NcGen.sys file the computer hung up and I had to force the system to power down using the power button. Has anyone else had and resolved this issue with the Microchip ICD3?

\$\endgroup\$
  • 1
    \$\begingroup\$ Try contacting Microchip support. I've always found them very helpful. \$\endgroup\$ – Leon Heller Feb 25 '11 at 22:25
  • 1
    \$\begingroup\$ You'd be better off on the Microchip specialist forum at microchip.com/forums/f49.aspx \$\endgroup\$ – Martin Feb 28 '11 at 11:29
  • \$\begingroup\$ I've been in touch with Microchip support. They haven't resolved the issue yet. I figured I'd check here to see if anyone has had similar problems with the ICD3. \$\endgroup\$ – mjh2007 Feb 28 '11 at 13:49
2
\$\begingroup\$

Boot up in Safe Mode, goto c:\windows\system32\driver and remove NcGen.sys Then connect the USB cable of ICD 3, install the driver then reboot your system. Now here you go!

Good Luck

\$\endgroup\$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.