0
\$\begingroup\$

I have Quartus II installed under Ubuntu 13.10. It starts up fine, but when I click "finish" on the "Create New Project" wizard, it loads infinitely, stuck at 0%, then stops responding.

I have tried this in both the 32-bit and 64-bit versions, with the same results from both. Anyone know what might be causing the issue, or how to figure out what is causing the program to freeze?

\$\endgroup\$
2
  • 5
    \$\begingroup\$ This question appears to be off-topic because it is about software tech support. \$\endgroup\$
    – Matt Young
    Commented Jun 5, 2014 at 14:45
  • \$\begingroup\$ I had the same problem, I solved it by choosing the project directory to some where else that with my user account I have enough permission R/W files there. \$\endgroup\$
    – MimSaad
    Commented Aug 25, 2017 at 11:51

2 Answers 2

2
\$\begingroup\$

This issue was creating the project in the directory where Quartus II was installed. The software did not hang in any other location.

\$\endgroup\$
1
  • \$\begingroup\$ I has been almost six years, and the problem remains :))) Even after Altera acquisition \$\endgroup\$
    – user76844
    Commented Apr 17, 2020 at 16:44
1
\$\begingroup\$

Have you checked to make sure that Quartus didn't pop up a window that is hidden behind one of your windows?

I had this problem recently with the Quartus programmer. I thought it was hung and I kept killing the process until I noticed in the taskbar there was an additional window. When I clicked on it, it brought the window to the foreground, I hit "OK" and everything was fine. Still don't know why the window always showed up in the background.

\$\endgroup\$
4
  • \$\begingroup\$ I don't see any additional windows. Also I get the "process is not responding" message when I try to close Quartus. \$\endgroup\$
    – aftrumpet
    Commented Jun 5, 2014 at 14:54
  • \$\begingroup\$ Are you trying to create the project on a local or network drive? If on a network drive, do you see the same behavior when using a local drive? \$\endgroup\$
    – Ciano
    Commented Jun 5, 2014 at 15:00
  • \$\begingroup\$ I was trying to create the project in the same place where Quartus II was installed. (home folder) For some reason I just tried to create the project on my secondary hard drive and it worked. \$\endgroup\$
    – aftrumpet
    Commented Jun 5, 2014 at 15:04
  • \$\begingroup\$ The CAD tools that we use are used by a relatively small number of people so the software usually hasn't been debugged very thoroughly. Glad that it's working for you. \$\endgroup\$
    – Ciano
    Commented Jun 5, 2014 at 15:08

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.