1
\$\begingroup\$

I downloaded the Spice model of the LM5134 MOSFET driver from the download page (*), created a symbol and created a schematic to test the model. You can download the zip archive containing the schematic, model and symbol here.

In the following I attached a screenshot from the schematic and a graph, which shows the voltage over time of the LM5134 pin OUT. In my opinion, the graph should show an output of 12 volts and not ~0V. Since I'm new to LTSpice I'm not sure that I implemented the model correctly. Could somebody please review my model?

Screenshot from the schematic and a graph, which shows the voltage over time of the LM5134 pin OUT

(*) Since I don't have 10 reputation I can't post a third link: ti.com/product/LM5134/toolssoftware

\$\endgroup\$
3
\$\begingroup\$

First of all why do you short the output pin via R1 resistor?

In LTspice \$10m\$ is interpreted as \$10m \Omega = 0.01\Omega \$.

Also we can find in data-sheet this information: enter image description here In your circuit \$V_{DD} = 12\$ therefore \$Vin > 0.67*12V = 8.04V \$

LM5134B is a TTL version

After I fix this the simulation look like this:

enter image description here

\$\endgroup\$
  • \$\begingroup\$ Thank you very much. I have changed the model and it is working now. \$\endgroup\$ – Kudi Feb 19 '17 at 13:43

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.