3
\$\begingroup\$

I have a multi-tester. And its model name is J0411A. And it looks like thisenter image description hereYou might see that this multi-tester includes a resistor tester. When I set the tester to x1 of Ohm section and connect + to - directly, I get about 2.6 Ohm. When I set the tester to x10(other things are same), it points 1.8 which it means 18 Ohm. Why two numbers are different?

\$\endgroup\$
0
3
\$\begingroup\$

Analog meters I've used had a "zero adjust" knob for setting the meter reading to zero when you short the leads. This adjustment has to be made each time you change the scale.

\$\endgroup\$
4
  • \$\begingroup\$ But this option is not in this meter. @나진열 have you found this setting on your meter? Because I can't see it in the picture. \$\endgroup\$ – Wrichik Basu Jan 7 '18 at 15:18
  • \$\begingroup\$ @WrichikBasu: The little knob immediately above the red lead is marked "0Ω", which should be a rather obvious clue! \$\endgroup\$ – Dave Tweed Jan 7 '18 at 15:36
  • \$\begingroup\$ @DaveTweed I couldn't read that. I thought that to be a fuse. Well, thanks for pointing that out. \$\endgroup\$ – Wrichik Basu Jan 7 '18 at 16:05
  • \$\begingroup\$ @jsotola the question is not posted by me, neither do I have an analog multimeter, nor do I have any experience with one. I just commented based on the picture. \$\endgroup\$ – Wrichik Basu Jan 8 '18 at 10:02

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.