0
\$\begingroup\$

I have a problem to generate NC Drill Files in Altium. Every time that I try, I receive a message of "access violation". I have discovered that the problem is only with the connectors with holes, because when I remove it (only for test) then Altium generates the Drill Files, but without the connector's holes.

My doubt is: I don't understand why Altium shows the message of "access violation" only when I have connectors with holes on the PCB, but with SMD connectors it doesn't happen.

Besides that, if I remove the connector from the PCB and add it manually, Altium can generate the holes of connector added manually, but not the connector added automatically by itself.

I don't know if I forgot to configure something.

screenshot of error message

I use Altium Library Loader to download all the components that i need.

\$\endgroup\$
1
\$\begingroup\$

I've faced the same issue. Then I figured out that the reason was that the component library was from the internet which is not a standard one. I solved this issue by drawing the component library manually. Can you try to draw this connector by yourself and see what happens when you add it to your project?

\$\endgroup\$
  • \$\begingroup\$ Ross, you was correct, the problem was in the library of the component. I've changed the component and now works fine. Thank you for your time guys, \$\endgroup\$ – BioByte Nov 10 at 2:16
1
\$\begingroup\$

Does the problem happen with any connector that has through holes?

Then this looks like a bug in Altium. You'll need to contact Altium support to get help.

Does the problem only happen with this particular footprint?

Then it's probably a bug in the footprint or library file. Quickest solution is probably rebuild the footprint yourself in a new library file.

\$\endgroup\$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.