0
\$\begingroup\$

I have just started with Kicad. Never used it before. I downloaded and installed kicad, opened it, created a new project. Everything is fine until that point. But when I open Eeschema window for schematic, the mouse cursor keeps on loading and the eeschema window never opens (not responding). I have tried the 32-bit stable version of the software as well but it did not solve my problem. I posted this problem on kicad forum as well but no one responded. I would really appreciate it if someone points me in the right direction. Thanks.

\$\endgroup\$
18
  • \$\begingroup\$ Works fine under Win 10 on my machine. Try right-clicking the desktop icon and selecting "run as administrator" when you start it. \$\endgroup\$
    – John D
    Jan 12 '20 at 17:59
  • \$\begingroup\$ It doesn't work that way either. \$\endgroup\$ Jan 12 '20 at 18:03
  • 3
    \$\begingroup\$ Wouldn't it be better to ask on Kicad support forums? \$\endgroup\$
    – Justme
    Jan 12 '20 at 18:13
  • 1
    \$\begingroup\$ @JohnD can you please tell me which version of kicad do you have? \$\endgroup\$ Jan 12 '20 at 18:42
  • 1
    \$\begingroup\$ I'm voting to close this question as off-topic because this describes a software issue in a software that has open issue trackers. \$\endgroup\$ Feb 5 '20 at 20:06
1
\$\begingroup\$

Might be an opengl issue. See https://forum.kicad.info/t/eeschema-not-responding-when-opening-schematicac/20621

(tldr you can switch kicad to software rendering within the config files. For details see linked forum post.)

\$\endgroup\$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.