0
\$\begingroup\$

NEWOLD

I'm using Digispark Pro with my program successfully. I bought new ATtiny167 chip for custom PCB board (for HID USB device). I use the scheme from: https://electrobattery.ru/product/plata-arduino-digispark-pro-attiny167/ and this is not working. Result is: “Unknown USB Device (Device Descriptor Request Failed)”.

What I tried:

  1. I read fuse from my digispark pro (E:FE H:DD L:DF). I wrote this fuse successful. I read flash from my Digispark Pro . I wrote this flash successful. Not working.
  2. I tried this variant: How to write a bootloader and drivers for ATtiny167. same result.
  3. i Tried micronucleus 2.04 (https://github.com/micronucleus/micronucleus) with both fuse variants. same result.

Part2: I solder out chip (old chip) from my working digispark pro, which successful work with USB. And tried use this chip on my breadboard. Result: “Unknown USB Device (Device Descriptor Request Failed)”

I tried another variant: i took new chip and soldered it in digispark pro. Try 6 combination: 2 variant of fusses and 3 variant of flash (probootloaderr2.zip from http://digistump.com/wiki/digispark/tutorials/proisp; t167_default.hex dвdrom https://github.com/micronucleus/micronucleus/tree/master/firmware/releases and readed flash from my Digispark Pro). Result: “Unknown USB Device (Device Descriptor Request Failed)”

I returned old chip to digispark pro. everything works good.

WHAT the problem((( Please help

I only write fuses and flash to chip. May be i have to do anything else?

Please help.

\$\endgroup\$
9
  • 1
    \$\begingroup\$ Custom pcb? You copied the "Digispark" schematic, did you also copy the board layout and impedance matching for the USB data lines? Can you provide your layout/schematic? \$\endgroup\$ – Ron Beyer May 22 '20 at 19:14
  • \$\begingroup\$ I added schematic. please see \$\endgroup\$ – Алекс Алекс May 23 '20 at 5:32
  • 1
    \$\begingroup\$ Avcc and Agnd must always be connected to power and ground, even if you're not using the adc. \$\endgroup\$ – BeB00 May 23 '20 at 5:40
  • \$\begingroup\$ I connected pin 5 to VCC and pin6 to GND. And try again. same result( \$\endgroup\$ – Алекс Алекс May 23 '20 at 7:30
  • \$\begingroup\$ If pins 5 and 6 are connected then you should show them on the schematic. GND symbols should be pointing down (towards the ground). The GND symbol represents metal plates buried in the ground. \$\endgroup\$ – Transistor May 23 '20 at 8:00
1
\$\begingroup\$

I hope you did not copy the schematics. The schematics have power supply pins to the ATTiny167 not connected, so obviously it won't work.

\$\endgroup\$
6
  • \$\begingroup\$ I added my schematic. please see. power supply is connected \$\endgroup\$ – Алекс Алекс May 23 '20 at 5:33
  • 1
    \$\begingroup\$ No, half of the power supply pins are disconnected. See pins 5 and 6. \$\endgroup\$ – Justme May 23 '20 at 7:11
  • \$\begingroup\$ I connected pin 5 to VCC and pin6 to GND. And try again. same result( \$\endgroup\$ – Алекс Алекс May 23 '20 at 7:30
  • \$\begingroup\$ I only write fuses and flash to chip. May be i have to do anything else? \$\endgroup\$ – Алекс Алекс May 23 '20 at 7:55
  • 3
    \$\begingroup\$ Maybe the AVR is already broken as it was half-powered? Have you tried with an AVR that is known to be working? \$\endgroup\$ – Justme May 23 '20 at 8:01

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.