0
\$\begingroup\$

enter image description here

Hello, I'm new to this topic as it is my school works, I try to simulate the diagram below by using Proteus which I follow accordingly with the labsheet given from my school.

The problem is the parameters for the Carrier Wave & Audio Signal is unknown while VCC=15V. There's no output when I run the simulation. Can someone suggest me to solve this problem?

The parameters for R & C were already given in the labsheet which I just follow it and should not be changed.

Updates : I try to run the same circuit by using Multisim and it does generates waveform. But now the question is, what parameters should I change to get the best AM modulation ?

enter image description here

\$\endgroup\$
17
  • 6
    \$\begingroup\$ All the inputs to the 'scope are connected to Ground - is that what you want? \$\endgroup\$ Mar 25 at 3:18
  • \$\begingroup\$ Your "scope" is not measuring the output. \$\endgroup\$ Mar 25 at 3:36
  • \$\begingroup\$ I've change the ground and it solved the problem ! But how to find the best parameters for this AM output waveform ? \$\endgroup\$
    – Azim
    Mar 25 at 4:38
  • \$\begingroup\$ If you've changed the wiring, please post a revised schematic so we know how your actualcircuit is connected. \$\endgroup\$ Mar 25 at 5:04
  • \$\begingroup\$ imgur.com/3Cu0KOy \$\endgroup\$
    – Azim
    Mar 25 at 5:14
1
\$\begingroup\$

There are a couple of schematic glitches:

  1. Scope signals (obvious)
  2. The load R must be >= Rc in for large swing to not starve the collector signal of current when AC coupled.
\$\endgroup\$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.