0
\$\begingroup\$

I have made a PCB based on the ESP32-WROOM-32D, and the code upload correctly, but it seems that the board for start to work it has to press the reboot button first.

Based on the schematic that ESPRESSIF give us for the ESP32-DevKitC V4. One of the difference between our schematic is how they the get 3.3V.

We use a step-down to go from 12V to 3.3V: enter image description here enter image description here enter image description here

And they used the AMS1117 to go form 5V to 3.3V. (https://dl.espressif.com/dl/schematics/esp32_devkitc_v4-sch.pdf) enter image description here enter image description here

That anyone knows if this matter? or what else can i try?

\$\endgroup\$
7
  • 1
    \$\begingroup\$ Please post either the full schematic or at least a link to the schematic used. How are you programming the ESP? Does it work as you expect after reboot? It's unlikely to be a problem with the 3v3 generation, it's more likely something's wrong with the reset circuit \$\endgroup\$
    – LordTeddy
    Mar 31, 2023 at 13:50
  • \$\begingroup\$ Yes it works fine after I press the reboot. Or if I open the Serial monitor, also works fine \$\endgroup\$ Mar 31, 2023 at 13:55
  • \$\begingroup\$ C28 should be a bit "higher" ... 1 uF (?) \$\endgroup\$
    – Antonio51
    Mar 31, 2023 at 14:34
  • \$\begingroup\$ I already try that and it didnt work \$\endgroup\$ Mar 31, 2023 at 15:14
  • \$\begingroup\$ Did you insert some "delay" in the - void setup -? R10 & R11 too low 150 Ohm -> 1k Ohm ? \$\endgroup\$
    – Antonio51
    Mar 31, 2023 at 15:28

1 Answer 1

0
\$\begingroup\$

I try the solution that is proposed here: https://esp32.com/viewtopic.php?t=6090

And it works! I remove the capacitance C31

enter image description here

\$\endgroup\$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.