Questions tagged [error]

An error is the unwanted operation of an electrical / electronic component or system resulting from malfunctions. Use this tag if you have something that doesn't work as it should, or doesn't work at all.

Filter by
Sorted by
Tagged with
0 votes
0 answers
49 views

Unexplained issue with an ST Microelectronics STM32F100C6T6 MCU

I have been working on a rather sophisticated switch-mode power supply out of a Crown professional audio amplifier. The STMicroelectronics STM32F100C6T6 is used on the power supply PCB for ...
Chitra's user avatar
  • 1
0 votes
1 answer
52 views

Can you simulate a GZK-energy cosmic ray zap to hardware you're simulating?

There have been over a hundred particles of energy 5e19 eV matching the Greisen–Zatsepin–Kuzmin limit detected on Earth since 1991. There has even been a particle supposedly with energy at least 2e20. ...
Snared's user avatar
  • 101
1 vote
1 answer
157 views

Floating input pin error on my rover schematic of altium designer

I am receiving "contains floating input pins" errors on my altium designer schematic (among other issues) despite the wires being correctly connected, and each port and respective component ...
YouGotDecked's user avatar
5 votes
2 answers
134 views

How to find the tolerance on the output of an op amp circuit?

I'm trying to determine the accuracy of the DC circuit below but I am unsure how to account for input bias currents, input offset voltages, open loop output impedance, input resistance and open/closed ...
Noahwar97's user avatar
1 vote
1 answer
100 views

What is this 2-pin motherboard component and is it broken?

I own a ASUS FX505DT Notebook and the fans stopped spinning so I wanted to check the voltage with a multimeter. I accidentally slipped of one of the terminals and released some "magic smoke" ...
Marvin's user avatar
  • 13
2 votes
1 answer
295 views

ATmega64 custom board is not programming

I have designed a custom board for ATmega64 as below: It's the first time I want to program it, and I get a "chip enable program error". I can program ATmega16 and ATmega8, but for ATmega64 ...
Mojtaba Miraki's user avatar
2 votes
1 answer
438 views

Problem with NMOS not turning fully on and off

I have a circuit that consists of a relay, two NMOS transistors and some pin headers used for connecting a load. The differential input voltage is connected to J20. The relay acts as a switch ...
Carl's user avatar
  • 3,965
0 votes
0 answers
61 views

problem with switching from arduino mega to ESP32

I bought an ESP32 to try instead of an Arduino Mega. But I ran into a problem with my program. The program has the function of controlling the stepper motor through the LCD display and it runs without ...
Kabl62's user avatar
  • 1
1 vote
0 answers
75 views

LTSpice Error from Unedited VOH1016 PSpice Model

I downloaded a PSpice model from Vishay for the VOH1016 optocoupler, and without modifying anything, I am getting a pin mismatch error. I opened the .lib file in LTSpice and automatically created the ...
Levi Applebaum's user avatar
2 votes
1 answer
263 views

LTspice model showing wrong output voltage for op-amp (MP118 - Apex)

I attached my LTspice mode. The amplifier I'm using was downloaded from Apex microtechnology website for MP118. I made necessary connection as per the circuit diagrams I attached. But after running, I ...
Yaser's user avatar
  • 21
0 votes
1 answer
39 views

DRC errors in Eagle design

I am a new Eagle user. While trying to create a simple adapter between two connectors, I receive many DRC errors (overlaps, clearance, dimensions. The libraries of the connectors were downloaded ...
Anton Sheinin's user avatar
2 votes
1 answer
151 views

QucsStudio: Unknown variable

I'm using QucsStudio4.3.1 to simulate a voltage divider circuit. Everything is fine until I try to plot the result. The tutorial shown like below But the result I got is like Missing a properties ...
Jack Huang's user avatar
0 votes
0 answers
45 views

Error in current measurement

I am measuring the error ratio and phase displacement in a CT. The experimental circuit is the next. The results with the oscilloscope show that the error ratio is not within the limits of the class ...
Fe2321's user avatar
  • 1
1 vote
1 answer
283 views

Bad default binding, component port not on entity

I am trying to write a testbench for a basic component, but I am getting an error saying: bad default binding for component instance (component port not on entity) I have tried recompiling multiple ...
Baddioes's user avatar
  • 113
1 vote
2 answers
288 views

Altium "Unkown pin" error on every single component

I know this problem has been discussed numerous times, however I cannot find the solution. I am using Altium "Manufacturer part search" to download schematic symbols and footprints, which ...
newbieonetwo's user avatar
1 vote
0 answers
41 views

Orcad: less than 2 connections on the emitter of the PN2222

I keep getting an error while simulating concerning the emitter node. Can anyone help?
Elie24's user avatar
  • 11
0 votes
1 answer
157 views

LTSpice library Voltage Controlled Switch SW returns error: Unknown parameter "sw". Why?

I'm having problems with the LTSpice Voltage controlled switch in a very simple circuit: A pulsed voltage source is used to switch MYSW on and off: PULSE(0 5 15m 1n 1n 0.15m 16m 1) . The voltage ...
Mark Hosey's user avatar
2 votes
3 answers
214 views

Improvement in current sensor accuracy

I want to improve the accuracy of a current sensor. 49% of the error I have at the moment is from the tolerance of the shunt resistor and 26 percent of that it is from the op amp offset voltage. How ...
Alison's user avatar
  • 337
0 votes
0 answers
54 views

Error during analysis in AWR Microwave Office

How to fix this error, and what does it mean? A port is off grid. All polygon edges with ports attached must be 'snapped' to the grid.
vikki1307's user avatar
2 votes
1 answer
286 views

Nexperia spice mosfet modell not working in LTspice

Hello I get errors with MOSFET spice models from Nexperia, I've tried to include the spice fil within the asc and as .include to the lib, the error is the same. I think it may be so that the spice ...
user103776's user avatar
3 votes
1 answer
867 views

What's causing this LED bulb to flicker?

I have an LED light bulb in which there are 16 LEDs in series powered by a constant-current supply. One of the LEDs burned out so I just replaced it with a blob of solder and it worked for a while, ...
Борат Сагдиев's user avatar
0 votes
2 answers
164 views

Treadmill controller with failures: Dying capacitor or other issue?

I own a Kettler Marathon treadmill from about 2002. For a while now, the controller has had some failures/interruptions. Sometimes the display goes blank for a second and you lose the data from the ...
DrP3pp3r's user avatar
  • 103
0 votes
1 answer
75 views

Are ADC errors and noise RTI or RTO?

Are ADC errors like DNL, INL, Offset Error, Gain Error and Noise specs given in data sheets RTI or RTO? The units are LSB so it makes me think they are RTI.
Efanatic's user avatar
  • 113
0 votes
1 answer
178 views

NotImplementedError: in FeatherS3 - ESP32-S3 Adafruit (BLE HID)

I am trying to upload a BLE HID code to FeatherS3 - ESP32-S3 Adafruit and get a NotImplementedError. I have no idea how to proceed forward. Please help me on this. This code works perfectly on a NRF52 ...
Wedahitha Yapa's user avatar
1 vote
1 answer
53 views

How do I correctly apply the lifetime drift to the total output error of the ACS725LLCTR-10AU current sensor?

The ACS725LLCTR-10AU current sensor has following characteristics: Datasheet: ACS725LLCTR-10AU For simplicity let’s assume I’m only interested in the temperature range 25 °C to 150 °C. At the lower ...
Velvet's user avatar
  • 3,955
5 votes
1 answer
185 views

Error "Missing syntax element" while adding SPICE model in TINA software

I am trying to add a SPICE model for an AD8606 IC as it is not available in the existing library of TINA software. But it is showing me an error, please help me to resolve it. The error message in ...
maxpro's user avatar
  • 59
1 vote
1 answer
102 views

Problem using table parameter in subcircuit

I am trying to use a subcircuit to replace a normal resistor for an FMEA. The .sub file looks like this: ...
Kleinanzeige's user avatar
0 votes
0 answers
66 views

What is the statistical accuracy of a Reference Voltage based current source?

I would like to make a current source from a reference voltage chip (REF102). OPA277 is used as a buffer to pin the voltage at pin 4 to the bottom of the current setting resistor R. Hypothetically, if ...
Efanatic's user avatar
  • 113
-4 votes
1 answer
220 views

Syntax error near "else" in Verilog. I can't figure out what the error is [closed]

Create a scheme in which the counter would start counting "forward" five cycles, then "backward" two cycles from the loaded value by the EN signal. It returns an error. Help me fix ...
vikki1307's user avatar
0 votes
2 answers
227 views

All the currents and voltages are shown zero in my circuit - Cadence Virtuoso

In the following circuit, I do not know why all the currents and voltages are shown zero? My simulation just contains the "DC" simulation. After performing DC simulation, all the node ...
mohammad rezza's user avatar
0 votes
0 answers
88 views

Error in Pspice: Circuit too large when using 74LS192

I have tried using 74LS192 in my Pspice simulation but it keeps on making an error page saying that the circuit is too large. I have tried just using only the 74LS192 to see if the error would pop up ...
yeah1234's user avatar
0 votes
1 answer
825 views

LTspice: unknown subcircuit error

I got this error, can someone help me please?
Maya's user avatar
  • 23
1 vote
0 answers
92 views

What should I fix in my settings in PSpice for simulation?

I am trying to build a D flip-flop from CMOS NAND gates. This is the CMOS circuit to be built with NAND gates: I can simulate NAND gate logic like this, and it works: 1 0 = 1, 0 1 = 1, 0 0 = 1, 1 1 = ...
Phongpit Sribua's user avatar
0 votes
3 answers
300 views

MCP9601 constantly indicating open thermocouple

While trying to get temperature values from my thermocouple amplifier, I am able to read the cold junction temperature, yet the hot junction temperature isn't even measured by the converter. Reading ...
drydre's user avatar
  • 75
1 vote
1 answer
903 views

LTspice error: missing node

LTspice not sure about error "vout missing node".
플랑드레's user avatar
2 votes
2 answers
99 views

Strange ADC behavior - AVR32DA32

I'm measuring the power supply voltage through a voltage divider against a 2.5V voltage reference on a 12 bit ADC. Hopefully it's pretty clear the error I'm experiencing by looking at the table and ...
Alex Jegers's user avatar
2 votes
1 answer
605 views

Why does this file give me "syntax error: I give up." in EDA Playground?

This is my original file saved as "design.v" ...
Pedro Henrique Fernandes Maced's user avatar
1 vote
1 answer
260 views

When calculating energy from a pulse measured with an oscilloscope, will the timestep always contribute a relative uncertainty of 1/2?

I am trying to calculate the energy delivered by a short electrical pulse. I am using an oscilloscope to capture the waveform and then exporting it to a CSV file. My scope took measurements at a rate ...
Smitty Flufferson's user avatar
1 vote
0 answers
277 views

Attiny88 with Micronucleus: Flash write error -1 most of time

I have this board with an Attiny88, a pin compatible Nano 'equivalent': I want to build a simple motor controller however most of the time when I upload a program I get this error: ...
Codebeat's user avatar
  • 1,326
1 vote
2 answers
312 views

Error in OrCAD: circuit too large

I am trying to simulate the elliptic filter in OrCAD and I am getting the error: circuit too large. I have attached the screenshots of the circuit and netlist below:
user avatar
0 votes
1 answer
807 views

Altium Designer schematic opening error

Sorry about that I am asking this question here, I had designed a schematic before in previous version of Altium Designer after fully uninstalled 20.2.7 version then I updated my Altium Designer to 22....
IMho's user avatar
  • 11
0 votes
1 answer
162 views

CAN Bus error frame in PWM driver

I have a CAN communication problem with my PWM RGB LED driver. I have a controller and a PWM RGB LED driver. The controller sends messages to the LED driver about what the PWM duty cycle of the RGB ...
OzkulA's user avatar
  • 155
0 votes
2 answers
2k views

ADS-syntax parser error in `<ADS netlist>', line xx: syntax error

I have the problem with ADS when I am simulating my schematic design. Here is the error message: ...
mohammad rezza's user avatar
0 votes
0 answers
591 views

Internal timestep 2.45482e-13 too small at time 5.73394e-13 - ADS error

I want to do transient simulation in ADS. But I encountered with an error shown completely in the following message: Simulation message: ...
mohammad rezza's user avatar
1 vote
2 answers
293 views

CANbus Error Handling

I was wondering how the CANbus reacts to incomplete, irregular messages. For example, lets say a node on the network was hacked or compromised and sends only the SOF bit and the 11-bit identifier but ...
Asil Kamal's user avatar
2 votes
1 answer
219 views

Op-amp error calculation

I am attempting to calculate the total error in an op-amp (OPA2333 to be specific) that is used in a voltage sensing circuit. If I use the OPA2333 model in my SPICE circuit, are the errors already ...
flamezdude's user avatar
5 votes
2 answers
487 views

Thermocouple circuit not outputting expected values

My application requires 11 thermocouples to be sampled and logged. Below is the circuit diagram, containing a differential and common mode filter, non-inverting amplifier (gain 111) and a second order ...
AngusE's user avatar
  • 73
1 vote
1 answer
241 views

LTspice: conditions values measurement in error log automatically

I am trying to measure automatically values according to another value on the schematic (.meas values in the log error). Here you can see what I would like : In this case I want in the spice error ...
George's user avatar
  • 87
1 vote
2 answers
518 views

LMG1210 application in LTspice

Could you help me with the driver LMG1210 to work in LTspice. On the TI website there is only Pspice model LMG1210, so I used auto-generation to work with it in LTspice. However, when running the ...
Garding's user avatar
  • 23
1 vote
3 answers
645 views

How output is not zero if error is zero in control systems

In a classical negative control scheme where we have a plant and controller in series and no disturbance. The system is designed such a way to make output is equal to input no matter what problems ...
OnurTR's user avatar
  • 177

1
2 3 4 5
7