Questions tagged [sim800]

The tag has no usage guidance.

Filter by
Sorted by
Tagged with
0 votes
0 answers
46 views

How to combine SIM800L and Ethernet shield in one program?

I'm trying to use a SIM800L and Ethernet shield in one program. Separately they work perfectly, but they do not work together. When I put the following code in the ...
user avatar
  • 111
1 vote
0 answers
152 views

Send data to MQTT broker using SIM800 and ESP32

I'm working on a project in which I need to send data to an MQTT broker installed on a Raspberry Pi. I refer to the tinyGSM library and this tutorial along with this example. The ESP32 remains in ...
user avatar
1 vote
0 answers
52 views

Gate of Logic level MOSFET connect to Esp32 gpio

I want to use IRLR024N logic MOSFET to switch on/off a Sim800L module. This module consume 2A for 500μs and then consume only 200mA. I supply this module with 4V. This MOSFET able to switch on this ...
user avatar
  • 65
1 vote
1 answer
83 views

SIM800L power switching with transistor

I use a TIP32C transistor to switch the power line of a SIM800L module, but unfortunately this method isn't working. The module is powered on, but it only blinks once every second instead of every 3s. ...
user avatar
  • 65
0 votes
0 answers
68 views

Li-ion battery load sharing

I'm designing a backup battery for some portable sim800 project. In this application note, page 5 it counts problems of connecting load to battery directly. but for example in this schematic of ...
user avatar
  • 11
0 votes
2 answers
482 views

SIM800L V2 not responding to AT Commands from Putty over USB-To-TTL PL2303

My SIM800L V2 RoHS (the blue one) although it connects to the network and registers just fine, it's not responding to AT commands sent over the PL2303 (USB-STC-ISP) USB-To-TTL Adapter through which it'...
user avatar
  • 1
0 votes
1 answer
72 views

SIM800C Does Not Work (State LED Does Not Toggle/Set)

Hope you are doing well. I am trying to use SIM800C GSM/GPRS module for my project. On the datasheet it says: ...
user avatar
  • 191
0 votes
0 answers
54 views

SIM800c does not power up by pulling down PWR KEY

As far as I understand if I put power and gnd connections to SIM800c (chip), and then I pull down the PWR KEY for 1s it is supposed to turn on . The status should show voltage. But in my case I have ...
user avatar
0 votes
0 answers
285 views

SIM800L sends back the same AT command String that was sent to it from ESP32

My objective is to send the command AT to the SIM800L board and receive an OK. The problem is the data being received through the serial is exactly the same that was sent to the SIM800L module: the ...
user avatar
0 votes
0 answers
41 views

SIM800L reply Blank to AT Commands

Since this morning my SIM800L module stopped replying my AT commands as usual, here a screenshot of my Serial Monitor: The module is correctly registered on the network, as it blinks once every 3 ...
user avatar
0 votes
0 answers
44 views

Problem gsm with SIM868E

I am working with sim868e, I have run the serial port and I am sending and receiving commands without any problems. I am using a custom board, designed by myself. When I insert the SIM card, the ...
user avatar
0 votes
2 answers
52 views

VBAT vs 4V on this circuit. What is the difference?

Schematic can be found here I am trying to understand and replicate the schematic. Why doesn't the author use DVDD4V4 for the ADC and he/she uses VBAT instead? Can I just connect to ADC the DVDD4V4? I ...
user avatar
  • 125
0 votes
2 answers
79 views

CE marking of devices using pre-certified radio modules without antenna, just a 50 ohm RF port

I'm right now working on a project involving 2 radio modules, a SIM800F and a LoRa1276-C1-868. The modules are already certified under the radio equipment directive. In the case of the LoRa module it ...
user avatar
  • 765
2 votes
1 answer
7k views

SIM800L AT+CSQ return 0,0 when SIM is inserted and 20~40 when I insert the sim

I have SIM800L module, when I try AT+CSQ it returns 0,0 when I tried to remove the sim and try again it returns number, 0 (25,0) and I cannot register to a network so AT+CREG? returns 0,2 should ...
user avatar
  • 153